Calin Popescu

Sunt unii oameni care atunci cand privesc spre orizont, o fac intr-un anume fel.

In ochii lor se vede ceva, ca o reflexie speciala…e saltul spre nemarginit. Este acolo, se vede si se simte, este o prezenta atat de clara, chiar daca nu toata lumea o poate defini exact.

Asa si omul nostru, Calin…

Isi incepe activitatea la Aeroclubul Romaniei in anul 1990, la varsta de 16 ani, pentru ca isi dorea sa zboare. Primul zbor in simpla comanda vine repede, la Clinceni, pe avionul Zlin 142. Face apoi trecerea pe Zlin-ul 726, iar incepand cu 1993 Calin este detinatorul brevetului de pilot sportiv. Sunt ani minunati, in care se bucura de fiecare dintre etern-prea-putinele minute de zbor. Permanent convins ca se poate zbura mai mult si mai bine, in aceasta perioada Calin leaga prietenii de-o viata, cu oameni adevarati si frumosi, care nu i-au mai iesit niciodata din suflet.

Iremediabil indragostit de zbor, desi din 1997 merge pe alte drumuri, Calin ramane totusi ferm ancorat in lumea aviatiei. Asa se face ca, dupa o lunga pauza, au fost suficiente doar cateva zboruri alaturi de unul dintre prietenii sus-mentionati, pentru a declansa inevitabilul.

Anul 2015 este timpul reintoarcerii la zbor, in care se intampla pasi importanti. Devine membru al familiei XCRo si impreuna cu bunul sau prieten Zybaczynski Dan, face demersurile necesare re-obtinerii licentei de zbor – de data aceasta insa, pentru planor.

Tot impreuna cu Zyby, incepand cu 2015 este si co-proprietarul unui ASW20 (“cel mai frumos planor din tara, din lume si chiar din intreaga galaxie” – asa cum ii place lui sa spuna), cu care spera sa reuseasca multe evadari spre orizont.